Ár
Elérhetőség
Kiadás
A szőlőtő egyike a legrégibb műveleti növényeknek. – A legrégibb könyvben, a bibliában, már Noéról mondatik, miszerint a vízözön után az Ararat hegyén „ismét földműveléssel foglalkozott és szőlőt ültetett“. Így hát a szőlőtermelés és borkészítés bibliai korú foglalkozás.
Átvehető akár: 2024.5.28 - 2024.5.30
Gederéczi Gombocz Zoltán (Sopron, 1877. június 18. – Budapest, 1935. május 1. ) magyar nyelvtudós, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja. Az ELTE Bölcsészettudományi Kar egykori dékánja.
Átvehető akár: 2024.5.28 - 2024.5.30
Nyereséges mezőgazdaság drasztikus talajbolygatás és intenzív vegyszerhasználat nélkül.
Vágyálom vagy létező valóság.
Átvehető akár: 2024.5.28 - 2024.5.30
Sólyomvári Mandis János, magyar királyi pénzügyi tanácsos, a dohánygyárak és a beváltóhivatalok főfelügyelője, a vaskoronarend lovagja, Arad városának díszpolgára. Meghalt 1882. máj. 8. Budapesten 57. évében.
Átvehető akár: 2024.5.28 - 2024.5.30
Hazai pálinkáink a „HUNGARIKUMOK“ sorába tartoznak. Ahogyan azt Petz Károly kis könyvében megírta: ahhoz, hogy jó pálinkánk legyen, jó alapanyagra van szükségünk, de ezen kívül minden másra is oda kell figyelnünk – a cefrétől a főzésig és a pálinka kezeléséig, stb.
Átvehető akár: 2024.5.28 - 2024.5.30
Gyürky Antal, (Felsőszelény, 1817. március 12. – Dorog, 1890. július 31. ) magyar borász, mezőgazdász, királyi kataszteri felügyelő, lapszerkesztő, borászati és közgazdasági szakíró.
Átvehető akár: 2024.5.28 - 2024.5.30
Ebben a könyvben huszonhat remek nő mesél az életéről. Mindannyian a borok világában dolgoznak, olyan terepen mozognak, ahol korábban hagyományosan férfiak ültek a kormánynál. Magabiztosan, céltudatosan vezetnek.
Átvehető akár: 2024.5.28 - 2024.5.30
Kováts Mihály (Korlát, 1768. július 4. – Mezőcsát, 1851. június 22. ) orvos, akadémikus. A nyelvújítás mozgalmához csatlakozva számtalan magyar orvosi, kémiai, botanikai szakkifejezés kitalálása fűződik a nevéhez. A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.
Átvehető akár: 2024.5.28 - 2024.5.30
Tisztaság a helyes borkezelés első feltétele.
Átvehető akár: 2024.5.28 - 2024.5.30