Tepro Lockport gázfüstölő
Partnerünk által szállítva
Termékek partnerünktől: Landema Group
Leírás
Tepro Lockport
Egy évezredes hagyomány, amely továbbra is inspirál. Őseink azért füstöltek, hogy hosszabb eltarthatóságot biztosítsanak az élelmiszereiknek. De bizonyára élvezték a füstölt ételek intenzív aromáját is. De ma már nem mindenkinek van ideje arra, hogy hosszú órákon át füstölögjön a tűz. A gázfüstölővel a füstölés belépett a modern korba. És nem csak a füstölés lehetséges a Lockport tepro füstölővel. Természetesen a füstölőt klasszikus grillként is használhatja. Az aromás füst úgy jön létre, hogy az aromatálcába faforgácsot halmoz, és azt a füstölő aljára akasztja. A füst a hordón keresztül a kéménybe jut, és a húsoknak, halaknak, zöldségeknek és más ételeknek adja meg a kívánt aromát. Ez a füstölési módszer pillanatok alatt elsajátítható. A hideg füstölés hőmérséklete 15 és 25 Celsius-fok között, a meleg füstölésé 30 és 50 Celsius-fok között, a meleg füstölésé pedig ideális esetben 70 és 130 Celsius-fok körül van. Használja az ajtó külső oldalán található hőmérőt, hogy a hőmérsékletet a kívánt tartományon belül tartsa. Hideg füstölésnél a páratartalom általában magas, 70 és 80 százalék közötti. Ezt úgy érhetjük el, hogy a mellékelt tálcát, amely a zsír felfogására is szolgál, vízzel töltjük meg, és a füstölésre szánt étel alá akasztjuk. A húsok és zöldségek füstölés közben intenzív és ízletes füstölt ízt kapnak. Bükk, tölgy, juhar, hickory, alma vagy cseresznye – a faforgács kiválasztásával Ön dönt. A kíméletes eljárásnak köszönhetően még a forrón füstölt húsok is különösen puhák. A grillezett ételek pedig valamivel egészségesebbek, mint a hagyományosan grillezett ételek. Ennek oka, hogy a grillezés során nem keletkeznek káros anyagok, amelyek a zsír vagy más folyadékok elégetésével keletkezhetnek. Az oldalsó fogantyúknak köszönhetően ezt a nagyméretű füstölőt akár egy tetszőleges helyre is áthelyezheti, lehetőleg kettesével. A füstölő tartozékai praktikusak és hasznosak. A füstölt ételek felakasztására szolgáló kampóknak köszönhetően a kandalló alatti összes helyet kihasználhatja. A kiváló minőségű grillrácsok szintén a tartozék részét képezik. Ezek közvetlen vagy közvetett grillezéshez is használhatók.
Főbb jellemzők:
- kettős ajtó (fent/alul) két kiváló minőségű fém fogantyúval.
- porszórt bevonat a tartósság és a kéményszellőztetés érdekében
- víz (nedvesség) és zsírgyűjtő tálca
- aroma tálca a faforgács számára
- praktikus horgok a füstölt ételek felakasztásához
- minőségi rozsdamentes acél grillrácsok
- tömítés az ajtón a sütési folyamat pontos ellenőrzéséhez
- fogantyúk a kényelmes szállításhoz
- integrált gyújtás a vezérlőkerékben (piezoelektromos gyújtás)
- tömlő és szabályozó mellékelve
Anyagok és kivitelezés:
- 3,5 kW maximális teljesítményű, rozsdamentes acél égő.
- 3 rozsdamentes acél grillrács, mindegyik kb. 32,5 × 31,5 cm méretű.
- kettős, porszórtan bevonatos ajtó két fém fogantyúval
- porszórt bevonatú fedél
- porbevonatú előlap
- 4 porszórt bevonatú láb